Kort nyt fra SQLBits

Tilbage fra SQLBits 8 i Brighton, hvor SQLCAT teamet og hele den Europæiske superliga indenfor Microsoft Business Intelligence, mødtes til 3 dage med et hav af sessions, super samvær og masser af solskin i skønne omgivelser. Fra Danmark var vi godt 20 deltagere af sted og mon ikke vi bliver endnu flere næste gang? På Keynoten gennemgik Mark Souza en række af de officielle nyheder i den næste version af SQL Server kodenavn: "Denali". Jeg har i en tidligere blog post været inde på nogle af disse nyheder og vil derfor blot supplere med de ting jeg ikke tidligere har nævnt.
  • SSIS Server – SSIS flytter ind sammen med database motoren, hvor de deler memory og SSIS endelig bliver et rigtigt server produkt.
  • SQL Studio – Samtlige SQL udviklerværktøjer smelter sammen og bliver til SQL Studio. Spændende hvad der menes med det, bliver BIDS og SSMS mon til et værktøj?
  • AlwaysOn – Fail-over/mirroring teknologi der skal erstatte den traditionelle cluster mekanisme i SQL Serveren og fungere på tværs af virtuelle servere.
Foruden Denali, var PowerPivot/BISM, StreamInsight og Fusion IO blandt de varme emner, der blev behandlet i gennem en række af sessions, som det dog vil blive for omfattende at komme nærmere ind på her. Blot vil jeg nævne at vi vist allerede nu kan konkludere at PowerPivot/BISM og DAX bliver rigtig stort. Alt i alt havde vi nogle rigtige gode dage i Brighton og jeg ser allerede frem til næste gang hvor turen igen går til SQLBits. I mellem tiden kan vi hygge os med præsentationerne (video og slides) fra SQLBits 8.