Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/a/c/stoltzeit.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/a/c/stoltzeit.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/a/c/stoltzeit.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/a/c/stoltzeit.dk/httpd.www/wp-content/plugins/smk-sidebar-generator/html.php on line 83 Warning: Use of undefined constant WOOCOMMERCE_VERSION - assumed 'WOOCOMMERCE_VERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/a/c/stoltzeit.dk/httpd.www/wp-content/themes/inovado/functions.php on line 405 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/c/a/c/stoltzeit.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php:2858) in /customers/c/a/c/stoltzeit.dk/httpd.www/wp-includes/feed-rss2.php on line 8 Stoltze It http://stoltzeit.dk Endnu en WordPress-blog Wed, 23 May 2018 10:02:36 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0 Populære Business Intelligence ERFA-grupper hos Stoltze IT http://stoltzeit.dk/populaere-business-intelligence-erfa-grupper-hos-stoltze-it/ http://stoltzeit.dk/populaere-business-intelligence-erfa-grupper-hos-stoltze-it/#respond Sun, 07 Aug 2016 13:01:39 +0000 http://stoltzeit.dk/?p=2946 Læs mere →]]> Stoltze IT faciliterer 2 ERFA-grupper inden for Microsoft Business Intelligence (BI). Medlemmerne kommer fra en række store virksomheder i Danmark, og de er begejstrede. Grupperne har forskellige målgrupper, men alle til formål at øge kendskabet til de muligheder, der er i BI, og give medlemmerne større output af deres BI-løsninger. Medlemmerne udveksler viden og får sparring og inspiration fra hinanden. Det giver stor værdi.

Deltagerne er begejstrede

Xavier Dahl, Business Intelligence specialist ved SE er medlem af Excel BI og udtaler:
“Det jeg får ud af, at deltage i ERFA-gruppen er, at jeg får nogle kolleger, der arbejder med det samme som mig selv. I vores branche sidder vi ofte alene med opgaverne, og derfor er det meget værdifuldt at møde andre og se, hvordan de løser udfordringerne og arbejder med problemstillingerne. Hvis man er god til at lytte, slipper man for mange ubehagelige overraskelser i forbindelse med implementering af nye tiltag, der viser sig ikke at være hensigtsmæssige, og som andre har prøvet.”

Søren Ravn, Business Intelligence Specialist ved TDC Hosting, som er medlem af SQLBI udtaler:
“Jeg har kun været med i gruppen i 1 år, men er meget glad for det. Jeg får kendskab til nye trends og inspiration, som giver en bedre løsning til TDC Hosting.”

ERFA-grupper for konsulenter, udviklere, it-arkitekter og brugere

De to ERFA-grupper hedder Excel BI og SQLBI. Grupperne suppleres af Microsoft BI Professionals (MsBIP), der er et åbent forum, som henvender sig til forskellige målgrupper. På den måde er der erfagrupper med relevans for alle.

Den ældste ERFA-gruppe er SQLBI. Den har været aktiv siden 2008 og har medlemmer fra mere end 15 af landets største og mellemstore virksomheder fra både øst og vest Danmark. Gruppen henvender sig til BI-udviklere og -arkitekter, som arbejder med SQL Server baserede BI løsninger.

Excel BI startede i 2011 og henvender sig primært til analytikere, controllere og andre, der bruger Excel eller Power BI som del af deres daglige værktøjskasse. I gruppen arbejdes der både med uddannelse og inspiration. Hvert møde har et aktuelt fagligt oplæg, der danner grundlag for erfaringsudveksling og diskussion imellem deltagerne, hvor deres egne erfaringer og problemstillinger bringes i spil.

MsBIP startede i 2012 med det formål at skabe inspiration, erfaringsudveksling og vidensdeling indenfor alle dele af Microsoft BI-teknologierne og relaterede tredjepartsprodukter. Teknologier som SQL Server, SharePoint, Excel, Power BI m.fl. MsBIP er en del af Microsoft Power BI User Group Program og målgruppen er Microsoft BI Professionals.

]]>
http://stoltzeit.dk/populaere-business-intelligence-erfa-grupper-hos-stoltze-it/feed/ 0
Stoltze IT leverer BI ydelser til Styrelsen for Videregående Uddannelser http://stoltzeit.dk/stoltze-it-leverer-bi-ydelser-til-styrelsen-for-videregaaende-uddannelser/ http://stoltzeit.dk/stoltze-it-leverer-bi-ydelser-til-styrelsen-for-videregaaende-uddannelser/#respond Wed, 08 Jun 2016 10:28:47 +0000 http://stoltzeit.dk/?p=2943 Læs mere →]]> Stoltze IT er stolte over at skulle hjælpe Styrelsen for Videregående Uddannelser med at bygge ny Data Warehouse løsning.

I projektet, der løber over de næste 2 år, skal Stoltze IT stå for design af løsningen samt BI kompetenceopbygning hos Styrelsen for Videregående Uddannelser.

]]>
http://stoltzeit.dk/stoltze-it-leverer-bi-ydelser-til-styrelsen-for-videregaaende-uddannelser/feed/ 0
Slides from my What´s New for MDS 2016 session at SQL Nexus http://stoltzeit.dk/slides-from-my-whats-new-for-mds-2016-session-at-sql-nexus/ http://stoltzeit.dk/slides-from-my-whats-new-for-mds-2016-session-at-sql-nexus/#respond Wed, 04 May 2016 14:18:55 +0000 http://stoltzeit.dk/?p=2937 Læs mere →]]> Earlier today I did a presentation at SQL Nexus about “What´s New for MDS 2016”.

I promised to share the slides on my blog – so here they are.

Thank you everyone who attended my session. 🙂

]]>
http://stoltzeit.dk/slides-from-my-whats-new-for-mds-2016-session-at-sql-nexus/feed/ 0
Stoltze IT anvender freelance Business Intelligence specialister med succes http://stoltzeit.dk/stoltze-it-anvender-freelance-business-intelligence-specialister-med-succes/ http://stoltzeit.dk/stoltze-it-anvender-freelance-business-intelligence-specialister-med-succes/#respond Wed, 09 Mar 2016 13:43:11 +0000 http://stoltzeit.dk/?p=2907 Læs mere →]]> Stoltze It har udviklet en virksomhedsmodel, som anvender det bedste fra to verdener. Stabiliteten og trygheden fra en traditionel konsulentvirksomhed og fleksibiliteten fra højt specialiserede freelance Business Intelligence specialister. Det giver rigtig god mening for både kunder og konsulenter.

Der er i IT verdenen en generel tendens til at de rigtig dygtige specialister er begyndt at søge freelance vejen, hvor der er mulighed for bedre indtjening og større frihed. Det mønster ses også inden for Business Intelligence, hvor mange har valgt at forlade de trygge rammer hos de store konsulenthuse, for at blive freelancer.

Virksomhederne har brug for Business Intelligence specialister, men det er svært at finde dem og fastholde de tunge specialister. Vælges der i stedet en selvstændig freelance specialist, kan det være mere sårbart, da der ikke er nogen backup ved sygdom mv., og det kan være svært at skalere ydelsen op og ned.

Stoltze IT har udviklet en virksomhedsmodel, der kombinerer fordelene fra freelance verdenen med stabiliteten og trygheden i en konsulentvirksomhed. Kunderne tegner en aftale med Stoltze IT og har via den adgang til de tunge BI specialister og kan løbende skalere op og ned efter behov. Og BI specialisterne har adgang til faglig sparring, kontorfællesskab, sociale arrangementer mv. i Stoltze It.

Syd Energi er begejstrede

Asger Lau Petersen, som er It forretningsarkitekt ved Syd Energi (SE) siger om samarbejdet med Stoltze IT: “ Jeg har oplevet Stoltze IT som en særdeles smidig og fleksibel partner. Vi har undertiden behov for at skalere op og ned på den hjælp, vi behøver, og det har vist sig at være både teoretisk og praktisk muligt at gennemføre. Det er et stort plus.”

]]>
http://stoltzeit.dk/stoltze-it-anvender-freelance-business-intelligence-specialister-med-succes/feed/ 0
Stoltze It indlægsholder på SQL Nexus konference i København 2-4 maj 2016 http://stoltzeit.dk/stoltze-it-indlaegsholder-paa-sql-nexus-konference-i-koebenhavn-2-4-maj-2016/ http://stoltzeit.dk/stoltze-it-indlaegsholder-paa-sql-nexus-konference-i-koebenhavn-2-4-maj-2016/#respond Mon, 29 Feb 2016 11:02:18 +0000 http://stoltzeit.dk/?p=2893 Læs mere →]]> Under overskriften: ”What´s New for Master Data Services 2016” deltager Stephan Stoltze som indlægsholder på SQL Nexus konference i København 2-4 maj 2016.

Sessionen er ikke kun for folk, der arbejder med Master Data men alle, der arbejder med Business Intelligence. Med Master Data Services 2016 er det nu let at håndtere stam- og dimensions data, herunder type 2 historik. På sessionen får du en kort introduktion til de grundlæggende principper i Master Data Services, og en oversigt over alle de nye features i Master Data Services 2016.

Sessionen omfatter:
•             New features and better performance in the Excel Add-In
•             Track Type 2 history
•             Many-To-Many hierarchies
•             New security and administrator capabilities
•             New approval flows

Tilmelding foregår på https://sqlnexus.com/register.html og nærmere program følger.

]]>
http://stoltzeit.dk/stoltze-it-indlaegsholder-paa-sql-nexus-konference-i-koebenhavn-2-4-maj-2016/feed/ 0
Stoltze It gør det nemt for virksomheder at følge nøgletal http://stoltzeit.dk/stoltze-it-goer-det-nemt-for-virksomheder-at-foelge-noegletal/ http://stoltzeit.dk/stoltze-it-goer-det-nemt-for-virksomheder-at-foelge-noegletal/#respond Tue, 24 Nov 2015 12:50:27 +0000 http://stoltzeit.dk/?p=2853 Læs mere →]]> Stoltze It har succes med at afholde firmarettede workshops, som gør virksomheder i stand til at følge deres nøgletal på en nem og overskuelig måde. Ved hjælp af et simpelt Microsoft værktøj kan virksomhederne sætte visuelle dashboards op og følge nøgletal som medarbejderperformance, indtjening pr. produkt, omsætningshastighed mv.

Falck er begejstrede for workshoppen
Afdelingsleder for BI & Analyse hos Falck A/S, Morten Jensen fortæller om workshoppen: ”Vi købte en 2-dages workshop hos Stoltze IT. På workshoppen fik vi mulighed for at arbejde med egne data. Data, som var forholdsvis ukendte for os, men som vi blev fortrolige med og klædt på til at arbejde videre med på egen hånd efter workshoppen. Det er en stor fordel, at det er egne data, der arbejdes med, og vi har allerede taget de første skridt og lavet et par simple dashboards, som på overskuelig måde føder os med information. Vi kan klart anbefale Stoltze It, som vi har været meget tilfredse med.”

Stoltze IT hjælper kunderne igang
Direktør Stephan Stoltze udtaler om workshoppen: ”Vi har som facilitator for erfagrupperne Excel BI og SQLBI længe kunnet mærke interessen for at blive i stand til at følge virksomhedens nøgletal på en nem og overskuelig måde. Det fik os til at udvikle workshoppen, som er 100% kundetilrettet, og som foregår hos kunderne. Det er en stor tilfredsstillelse for os, at kunne hjælpe kunderne i gang med Business Intelligence, og det passer godt ind i vores forretningsmodel at uddanne vores kunder til at blive dygtigere til at bruge egne data i udvikling af deres virksomhed. Workshoppen giver dem indsigt i de mange muligheder, der ligger i at arbejde med Self-Service-Business-Intelligence og efter 2 dages workshop, kan de arbejde videre med egne data i den prøveversion af værktøjet Power BI, vi sætter op sammen med dem på workshoppen. ”

Power Pivot – et Microsoft værktøj
Microsoft tog i 2010 det første skridt i retning af at tilbyde deres kunder en mere brugerorienteret Business Intelligence platform ved at lancere Power Pivot. Siden er platformen blevet meget populær, og der er kommet en lang række add-ins og værktøjer. Det hele er i dag samlet i Power BI Services, som Stoltze It underviser i på workshoppen.

]]>
http://stoltzeit.dk/stoltze-it-goer-det-nemt-for-virksomheder-at-foelge-noegletal/feed/ 0
Slides from my Real Life MDM session at SQLBits http://stoltzeit.dk/slides-from-my-real-life-mdm-session-at-sqlbits/ http://stoltzeit.dk/slides-from-my-real-life-mdm-session-at-sqlbits/#respond Thu, 05 Mar 2015 17:32:18 +0000 http://stoltzeit.dk.gridhosted.co.uk/?p=2818 Læs mere →]]> Earlier today I did a presentation at SQLBits about Real Life Master Data Management with SQL Server and MDS

I promised to share the slides on my blog – so here they are.

Thank you to everybody attending my session. 🙂

]]>
http://stoltzeit.dk/slides-from-my-real-life-mdm-session-at-sqlbits/feed/ 0
Agile Business Analytics with Power BI og andre kurser http://stoltzeit.dk/agile-business-analytics-with-power-bi-og-andre-kurser/ http://stoltzeit.dk/agile-business-analytics-with-power-bi-og-andre-kurser/#respond Fri, 19 Sep 2014 11:12:01 +0000 http://sstoltze.wordpress.com/?p=405 Læs mere →]]> Her i efteråret har vi i Orange Man et par spænde arrangementer og kurser som jeg gerne vil fortælle lidt om.

Advanced Integration Services (18-20 november)
Vi har gennem længere tid fået forespørgsler på et avanceret SSIS kursus og nu er det lykkedes os at få en af verdens bedste på området nemlig Andy Leonard til Aarhus og holde et 3-dags kursus.
http://orangeman.dk/kursuskatalog/advanced-integration-services/
Målgruppen er SSIS udviklere med et eller flere års erfaring.

Der er er begrænsede pladser og Early Bird rabatten slutter ved udgangen af denne måned.
 
Agile Business Analytics with Power BI (3. december)
Vi har inviteret Chris Webb til at komme og afholde et heldags seminarie om Power BI.
http://orangeman.dk/kursuskatalog/Agile-Business-Analytics-with-Power-BI/
Målgruppen er meget bred og dækker alt fra sælgere og forretningsbrugere til BI-konsulenter. Kort sagt alle der kunne tænke sig at vide lidt mere om Power BI, og det kræver ikke specielle forudsætninger.
Heldagsarrangementet er inkl. fuldforplejning og vil blive afholdt hos enten Radisson eller Scandic City i Aarhus, til en meget lav pris på 1.350 DKK pr. pers.

Der er er begrænsede pladser, så hurtig tilmelding tilrådes.
 
Data Extraction with Power Query (4. december)
Som forlængelse af Power BI seminariet holder vi er dybdegående kursus om Power Query.
Chris Webb afholder kurset der vil tage udgangspunkt i hans nye bog om emnet, som alle kursister vil modtage en kopi af.
http://orangeman.dk/kursuskatalog/data-extraction-with-power-query/

Der er er begrænsede pladser og Early Bird rabatten slutter ved udgangen af denne måned.
 
Håber at noget af ovenstående har vakt din interesse, og håber at se dig til et eller flere af vores arrangementer.

]]>
http://stoltzeit.dk/agile-business-analytics-with-power-bi-og-andre-kurser/feed/ 0
Kom godt i gang med Power BI http://stoltzeit.dk/kom-godt-igang-med-power-bi/ http://stoltzeit.dk/kom-godt-igang-med-power-bi/#respond Wed, 30 Apr 2014 12:38:15 +0000 http://sstoltze.wordpress.com/?p=394 Læs mere →]]> Power BI er Microsofts seneste bud på hvordan man let får Self-service analytics/BI helt ud til slutbrugerne. En af de helt store fordele er at løsningen tager udgangspunkt i Excel som forretningen allerede er trygge ved. Måske har du eller dine kollegaer allerede været inde og tilmelde dig den gratis prøve version på:
www.PowerBI.com
Hvis du har lyst til at få lidt mere indsigt i mulighederne, har du nu alle tiders mulighed. Vi får nemlig besøg af Chris Webb, der vil holde et 1-dags introduktionskursus til Power BI.
Du kan læse mere om kurset på nedenstående link, hvor du også kan tilmelde dig.
http://orangeman.dk/kursuskatalog/Introduction-to-Power-BI/
Der er Early Bird rabat frem til den 5. maj.

]]>
http://stoltzeit.dk/kom-godt-igang-med-power-bi/feed/ 0
Status for 2013 http://stoltzeit.dk/status-for-2013/ http://stoltzeit.dk/status-for-2013/#respond Thu, 09 Jan 2014 15:31:29 +0000 http://sstoltze.wordpress.com/?p=387 Læs mere →]]> Efter en god juleferie er jeg nu tilbage på “pinden” og vil gerne begynde det nye år med at ønske jer alle sammen et rigtig godt nytår.

Det har igen i år været et rigtig travlt år, og jeg har desværre ikke fået blogget helt så meget i løbet af året som jeg gerne ville. Derfor vil jeg benytte mig af muligheden til her at fortælle om nogle af de spændende ting der er sket i året der er gået, samt hvad der er foreløbigt er på “tapetet” for året der kommer.

Min primære og vigtigste beskæftigelse er stadig konsulentforretningen Stoltze IT. Her har vi i løbet af året arbejdet med en lang rækker super spændende opgaver for både eksisterende og nye kunder. En stor del af disse opgaver er stadig traditionelle SQL Server/SharePoint BI opgaver, men tendensen viser at der kommer flere opgaver til, hvor vi også arbejder med mere generelle Information Management herunder Integration og Master Data, men også Self-Service-BI med Excel 2013 og Power BI er i kraftig vækst.

De mange opgaver betyder at jeg har været nødt til udvide konsulentnetværket. Målet er fortsat at vi vil være de bedste og ikke de største, så det stiller store krav til hvem der kommer med. Vi er nu oppe på at være 5 konsulenter med længerevarende opgaver i Stoltze IT regi, samt et par stykker med en mere løs tilkobling. Der er dog stadig brug for flere – så sig til hvis du kender nogen eller selv er interesseret.

Stoltze ITs website har aldrig haft særlig stor fokus, da langt de fleste af kunderne kommer via netværket. Alligevel blev 2013 året hvor der kom lidt nye ting til. Det egentlige mål har været at flytte over på et nyt Office 365/SharePoint 2013 baseret site. Men grundet lang ventetid for opgradering til 2013-versionen for eksisterende Office 365 kunder, er websitet midlertidigt blevet flyttet til WordPress og der er kommet lidt nyt indhold på som f.eks. vores referencer. Der er dog stadig en del arbejde der restere med indholdet og en forhåbentlig snarlig flytning til Office 365.

I undervisningvirksomheden Orange Man har 2013 været året, hvor der for alvor kom gang i tingene. Vi har haft et fantastisk år og har haft så stor efterspørgsel vi er endt med at oprette og afholde langt flere kurser end oprindelig planlagt. Tak til alle der har deltaget. 🙂

Vi sluttede 2013 af med at offentliggøre kursuskalenderen for første halvår af 2014. Det kan du læse mere om i dette blog indlæg. Siden jeg skrev blog indlægget har vi offentliggjort yderligere 2 ekstra advanced kurser.

Det ene er en SSAS Tabular Workshop med Marco Russo og det andet er en Introduktion til Power BI med Chris Webb.

Allerede her i februar går vi i gang med at afholde årets kurser. Det betyder at tidsfristen for den normale early-bird rabat på disse kurser er overskredet. Men i anledning af årsskiftet, har vi valgt at køre med early-bird rabat på alle kurser frem til den 15/1-2014. Så skynd jer at tilmelde jer.

Netværket har altid været en stor del af min hverdag og i det seneste år har der virkelig været gang i den del. Strategien for netværket er stadig den samme.

Vi har netværksgruppen Microsoft BI Professionals Denmark, der drives af min gode ven og kollega Just Thorning Blindbæk. I MsBip, der er åben for alle, kan du gratis deltage på vores aftensmøder og høre om de nyeste ting der sker på Microsoft BI fronten. Gruppen er i år blevet 2 år og har rundet 400 medlemmer. Der har været afholdt en masse spændende møder med indlæg fra bl.a. Alberto Ferrari, Chris Webb og Marco Russo samt alle vores lokale helte. Du kan læse en masse mere om udviklingen i MSBip her.

Derudover har vi de to ERFA grupper SQLBI og Excel BI for Microsoft BI professionelle på hhv. Backend og Frontend. Hver gruppe mødes en halv dag 4 gange om året til sparring og erfaringsudveksling på hverdagens udfordringer. Hvert møde også byder på et ekspertindlæg om et aktuelt emne, der er på forhånd er valgt af ERFA gruppen. På ERFA gruppernes websites kan du se hvilke emner vi har været igennem, og hvad der er på agendaen for næste møde.

Udover at holde indlæg i de danske netværkværksgrupper, har jeg i år endnu en gang været en smut i England og holde indlæg på SQLBits konferencen, der er min yndlingskonference på Europæisk grund. Desværre er der endnu ikke noget nyt om en dato for SQLBits i 2014. Samme indlæg holdt jeg også på Microsoft Danmarks Campus Days 2013 lidt senere på året. Desværre blev det ikke til en tur til PASS Summit i år, da jeg kort og godt missede indleveringsfristen for indlæg. Den er nu noteret til næste år. 🙂

Jeg vil slutte af med endnu en gang at ønske alle et rigtig godt nytår – ser frem til et rigtig godt 2014 og glæder mig til at møde jer alle sammen derude i det virkelige liv.

]]>
http://stoltzeit.dk/status-for-2013/feed/ 0